Wat kun je allemaal verhuren? Ga extra geld verdienen!

Heb jij te weinig geld? Of wil je gewoon meer geld verdienen maar weet je niet hoe? Wil jij liever je eigen baas zijn en je eigen leven indelen?  Hosselen is niets anders dan op meerdere manieren geld bij elkaar sprokkelen door het doen van klusjes of verschillende werkzaamheden. Wij bedachten toen. Wat kun je allemaal verhuren? Hierdoor kom je erachter dat helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om te gaan hosselen. Jij laat waarschijnlijk nu al kansen liggen om geld te verdienen. Het kan al makkelijker zijn dan dat je denkt!

Woonruimte over?

Er is een groot tekort aan woonruimte in Nederland. Daar kun jij handig op inspelen. Daar kun jij geld mee verdienen.Hoe dan? Heb je een ruim huis? Bekijk of je een kamer over hebt. Misschien heb je wel een grote zolderkamer over of de hele zolderverdieping. Er zijn heel veel studenten op zoek naar woonruimte. Je kunt ook overwegen om een grotere ruimte die je niet gebruikt, om te bouwen tot studio. Denk dan aan een garage of misschien een groot tuinhuis achterin je tuin. 

Misschien kun je op de zolderverdieping een extra douche en keuken (laten) maken, zodat je een student daar apart kan wonen. Dan heb je nog de meeste privacy en komen er leuke extra inkomsten binnen. Het kan wel erg fijn zijn als je alleen woont, zodat je minder alleen bent. Zeker bij eenzaamheid is het een mooie oplossing waarbij je ook nog kunt verdient! Deze vorm van verhuur zorgt voor vaste inkomsten!

Tijdelijk verhuren?

Woon je in een toeristische stad of dorp en heb je geen zin in een vaste huurder het hele jaar door? Dan is het een slimme optie om een kamer of zolder tijdelijk te verhuren aan toeristen. 

Dat is een heel leuke bijverdienste, zeker in de zomer in het hoogseizoen. Ook als er bepaalde festival (als het weer mogelijk is) bij jou in de buurt gegeven wordt, is er meer vraag naar tijdelijke slaapplaatsen. Er zijn online marktplaatsen die jou hierbij kunnen helpen. Airbnb is zo’n online marktplaats voor verhuur en boeking van privé-accommodaties. Je hebt dan de mogelijkheid om tijdelijk je vrije kamer of zolder te verhuren aan toeristen.

B&B

Vind je het leuk om vaak mensen te ontvangen? Ben jij zo iemand die het fijn vindt om mensen het naar hun zin te maken en ze een super tijd te geven? Denk dan aan het opstarten van een Bed & Breakfast(B&B). Op deze manier kun je vaak voor kortere tijd mensen ontvangen in je huis of tuinhuis. Het aantrekkelijke hierbij is de interactie met verschillende mensen uit verschillende landen. Het kost wel meer tijd en inzet, maar daar word je dan natuurlijk voor betaald. Niet iedereen heeft de ruimte, maar mocht je dan toch een leuke woonruimte(en tijd) over hebben, dan is dit een leuke bijverdienste.

Wel een ruimte over, maar liever geen mensen ?

Het is heel begrijpelijk als je er niet voor kiest om vreemde mensen in of om je huis te willen hebben. Niet iedereen zit daarop te wachten.

Heb jij wel een kamer, garage of schuur leeg staan maar geen zin in mensen in je huis?

Ook dan kun je geld verdienen met een lege ruimte in of bij je huis. Denk bijvoorbeeld aan het verhuren van die ruimte als opslagruimte. Er zijn genoeg mensen die spullen hebben en die ergens tegen betaling willen opslaan. Je kunt ook overwegen om je schuur te verhuren aan mensen met een caravan of boot.

Iets anders te huur?

Heb je geen extra ruimte over hebt om te verhuren? Of heb je daar helemaal geen zin in?. Dan nog kunnen er genoeg mogelijkheden zijn om iets te verhuren.

Denk aan verhuren van:

 • Je parkeerplaats
 • Een partytent
 • Je vissers spullen
 • De auto
 • Jouw scooter
 • Je (café) fiets
 • Het busje (voor een verhuizing)
 • Je aanhanger
 • Een stuk grond
 • De spiegelreflex camera
 • Je gereedschap

Dit zijn maar een aantal voorbeelden. Ga voor jezelf na wat jij in huis hebt liggen dat je eventueel kunt verhuren. Maak een lijstje van alles waar je aan kunt denken. Misschien heb je wel een tandem of een oude solex staan die je nauwelijks gebruikt? Of een grote kampeertent? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Jezelf

Ben jij zo iemand die het niet erg vindt om in de tuin te werken? Dan kun je jezelf “verhuren” voor bijvoorbeeld tuinwerkzaamheden. Heb jij een bus of aanhanger? En heb jij tijd en zin over om mensen te helpen? Stel jezelf en je bus of aanhanger beschikbaar om mensen te helpen met verhuizen. Heb jij vaak op zaterdag niet veel te doen?,Ga lekker geld verdienen op deze zaterdagen. Jij bent je eigen baas en jij bepaalt. Er zijn ook genoeg oudere mensen of alleenstaanden die soms enorm zitten te springen om een extra paar handen. Er zijn zeker klussen die jij wellicht kunt doen voor mensen. Klussen die mensen zelf niet kunnen of willen uitvoeren. Denk hierbij aan ook aan hulp bij bijvoorbeeld schrijven/mailen naar instanties of aanvragen van toeslagen. Nog een aantal voorbeelden om geld mee te verdienen door jezelf te “verhuren” of in te laten huren:

 • Tuinwerkzaamheden
 • Kleine of grote klussen in huis
 • Verplaatsen van grote spullen
 • Leggen van laminaat
 • Isoleren van zolders
 • Plaatsen schutting
 • Repareren van fietsen
 • Plakken van fietsbanden
 • Een belastingaangifte doen

Ga hosselen en begin nu met het verdienen van geld. Er zijn enorm veel mogelijkheden om makkelijk geld te verdienen door een ruimte of spullen te verhuren. Het is een leuke manier om snel geld bij elkaar te sprokkelen. Er zit vast wel iets bij wat je kunt verhuren. Jouw verdiensten als klusjesman of vrouw misschien? Wat heb je te verliezen?

Heel veel succes met extra geld verdienen!

Veel geldspiratie toegewenst!

2 gedachten over “Wat kun je allemaal verhuren? Ga extra geld verdienen!”

  1. Beste M. Rijkenbarg,
   Dat ligt er helemaal aan wat je wil gaan verhuren. Mocht je met een specifiek voorbeeld komen, dan kunnen we hier een gericht en duidelijk antwoord op geven.
   vriendelijke groet,
   Myra

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.