Heb jij nog geld aan het einde van de maand? Ga bezuinigen op boodschappen!

bezuinigen op boodschappen

Wie kent dat probleem nu niet? Oei, het is bijna het einde van de maand en je krijgt pas over een week je salaris op de bank gestort. Een verschrikkelijk gevoel! Oeps…Je wilt niet iedere maand meer rood gaan staan om te kunnen eten. Hoe zorg je ervoor dat je nog normaal je boodschappen kunt doen? Hoe kun je nu goed bezuinigen op boodschappen?

In de tijd dat wij het extreem moeilijk hadden financieel en echt ieder dubbeltje moesten omdraaien, hadden wij hetzelfde probleem. Wij weten hoe dat voelt. Zoveel monden te voeden die ons bijna letterlijk financieel leeg aten en dronken. In deze zware tijd werden we dagelijks geconfronteerd met deze ‘food nightmare’. Hoe zorgen we voor genoeg “mondjes vullend” eten in huis? Reken maar dat wij als avondeten vaak brood aten als gezin tegen het einde van de maand, omdat het niet anders kon. Je ‘ouderhart’ is daar echt niet blij mee, je voelt je daardoor bijna een slechte ouder. Maar brood eten is beter dan niet eten.. Dan maar een gezellige broodmaaltijd maken voor iedereen. Ouderwets gezellig maken en de maaltijd laten eten met mes en vork. Dat kan ook leuk zijn. Paar kaarsjes erbij, sfeerverlichting en er toch iets speciaals van maken.

Bezuinigen op boodschappen

Goh.. In tijden van nood ga je anders denken. Je moet wel, anders wordt je geldprobleem alleen maar erger. Wat kun je doen om meer geld over te houden als het om de boodschappen gaat? Hoe zorg je ervoor dat je ook aan het einde van de maand nog wel normaal boodschappen kunt doen? Je kunt hier enorm creatief mee omgaan! Zie het als een leuke uitdaging! Erger kan het nooit worden toch? Het is makkelijk en direct geld besparen! Zo zijn wij gaan bezuinigen op boodschappen, lees verder.

Begin in kleine stapjes en maak er een gewoonte van!

003-1_500_bezuinigen op boodschappen.jpg

Onze 12 makkelijke tips:

 • Begin meteen met het maken van ‘nieuwe regels’ over wat er maximaal gegeten mag worden.
  • Bijvoorbeeld maximaal 2 stuks fruit per dag. Ook valt er veel te bezuinigen met het type broodbeleg. Maximaal 2 stukjes vleesbeleg per dag. Laat je geldspiratie brein maar eens goed werken en bedenk waar jij nog geld op kunt besparen.
 • Vervang zoveel mogelijk ‘dure’ melk, sapjes en frisdrank door water uit de kraan.
  • Tuurlijk mogen kinderen ook iets anders drinken dan water, maar het scheelt enorm veel geld als ze ook hier een maximum van mogen hebben. Bijvoorbeeld 2 bekers appelsap per dag en 1 glas melk bij het avondeten. De rest van de dag kunnen de kinderen lekker water uit de kraan drinken met een paar ijsklontjes!
 • Koop seizoensgebonden fruit en groenten.
  • Dat scheelt een berg geld in je portemonnee. Je zult dan waarschijnlijk  vaak appels eten en bananen. Koop bijvoorbeeld die dure aardbeien alleen als ze echt in de aanbieding zijn in de zomer en maak er een speciaal moment van met spuitslagroom. Je kinderen gaan dan echt aardbeien meer waarderen! Jij ook!
 • Zoek de koopjes en koop ze alleen als je het eten ook echt opmaakt!
  • Je kunt bijv. bepaald eten in de aanbieding kopen, maar als je die vervolgens laat liggen in de (koel)kast en vervolgens weg moet gooien, dan is het pure geldverspilling. Goedkoop wordt dan helaas duurkoop. 
 • Kijk voordat je naar de winkel gaat, eerst in je koelkast.
  • Wat heb je nog en wat moet je nog aanvullen. Dit zorgt ervoor dat je niet onnodig verse (snel bederfelijke) producten koopt. 
 • Neem 2 minuten de tijd om een boodschappenlijstje te maken. Weet wat je gaat eten.
  • Je raakt veel minder snel in de verleiding om extra onnodige producten te kopen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt.
 • Ga nooit met een lege maag naar de supermarkt.
  • We hebben dat allemaal  weleens gedaan en je koopt dan écht meer vanwege dat irritante hongergevoel. Je moet anders wel heel sterk in je schoenen staan om al die lekkere verleidingen te kunnen weerstaan. Voorkomen is beter dan genezen. Je schaamt je ook nog dood als je maag keihard van zich laat horen zodra je bij de kassa staat.
 • Een dag in de week een kliekjesdag.
  • Ga in je koelkast en vriezer kijken wat er nog over is gebleven aan eten en maak er een gekke food challenge van. Vul eventueel nog aan met iets uit de winkel. Laat iedereen meedenken. Lekker toch? Knakworsten met bloemkool, met yoghurt en augurken? Zo ben je ook nog milieubewust bezig!
 • Kook meer maaltijden met weinig of geen vlees.
  • Vlees is super duur en teveel vlees eten is niet gezond. Maak vaker een maaltijd met daarin een gekookt ei, is veel goedkoper en lekker. Je kunt ook tegenwoordig heerlijke vegetarische maaltijden klaarmaken. Op de ah site staan enorm veel recepten. Ook voor goedkope maaltijden.
 • Plan boodschappen in voor meerdere dagen achter elkaar (probeer zo min mogelijk te gaan).
  • Dan kom je ook niet in de verleiding. Dit is afhankelijk van de grootte van je koelkast en vriezer.
 • Budgetteer je boodschappen per week en neem cash geld mee.
  • Blijf bij je budget door iedere week een vast bedrag mee te nemen uit een envelop, waarbinnen je moet blijven met je uitgave voor de boodschappen. Dan kun ook echt niet meer geld opmaken. Als je aan het einde van de week, geld over hebt, zet je dit apart voor extra dingen. 
 • Ga rond 1800 /1900 uur naar de supermarkt.
  • Het is heerlijk rustig dan (fijn in de corona tijd) en je hebt de meeste kans dat er producten, zoals brood, zijn afgeprijsd.

Ga aan de slag!

Ga aan de slag met deze tips. Al deze tips zorgen voor meer geld in je budget. Slim omgaan met bezuinigen op je boodschappen is de makkelijkste en snelste manier om direct te besparen. Het kan enorm veel geld besparen en iedereen in je gezin went hier echt aan, het is een kwestie van gewoontes veranderen. Ja, wij weten dat gewoontes veranderen niet makkelijk is, maar begin anders met het uitvoeren van 1 tip.

Maak kleine stapjes en dan zul je zien dat het makkelijker een gewoonte wordt. Eenmaal een (nieuwe geldbesparende) gewoonte, betekent dat het vanzelf gaat! Voordat je het weet, zijn bijvoorbeeld je nieuwe eet/drink regels, normaal geworden. Je bespaart enorm veel geld op die manier en het is vaak ook nog veel gezonder. (water).  Het zorgt er zelfs voor dat jij en iedereen in je gezin, eten juist meer gaat waarderen.  Je wordt dankbaarder voor wat je wel hebt.  

Het geeft een geweldig goed gevoel van binnen om per week meteen geld te besparen. Jij kunt dan met een gerust hart boodschappen blijven doen, want jij komt erachter dat je je kinderen geen brood meer hoeft te geven aan het einde van de maand. Deze geld bewustwording geeft een gevoel van rust. Aan het einde van de maand zijn jouw geldzorgen weg! Dat is een enorm fijn gevoel.Daag jezelf uit en verras jezelf, je zult zien dat er echt veel geld te verdienen valt door te bezuinigen op de boodschappen.

Succes met bezuinigen op je boodschappen  en veel geldspiratie toegewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.